Tutorial : Letak penimbang dalam blog anda




Assalammualaikum + annyeong, :)

\Bismillahirrahmanirrahim..Hari tu Nanie janji nak bagi Tuto right?Pasal letak penimbang dalam blog tu..Ok jom tengok Tuto ni..




<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">Jom Timbang Blog Kesayangan anda.
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"><form action="http://www.iwebtool.com/tool/tools/speed_test/speed_test.php" method="get" name="pageform" onsubmit="return validate(this);" target="pageframe"><table border="0" style="border-collapse: collapse;"><tbody><tr><td height="91" valign="top"><table class="tooltop" style="border-collapse: collapse; height: 76px;"><tbody><tr><td><table border="0" cellspacing="5" style="border-collapse: collapse;"><tbody><tr><td colspan="5" valign="top"><b>Domain(s)anda: </b>masukkan setiap alamat URL dalam baris yang berlainan (Maximum 10)</td></tr><tr><td colspan="4" valign="top"><textarea name="domain" rows="11" style="width: 100%;"></textarea></td><td></td></tr><tr><td><input style="float: left;" type="submit" value="Check!" /></td><td><u><b><span class="Apple-style-span" style="font-size: x-small;">(Penimbang Teatime)</span></b></u></td><td></td><td colspan="2"></td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table></td></tr><tr><td><iframe class="toolbot" frameborder="0" height="90" name="pageframe" width="100%"></iframe></td></tr><tr><td height="39"></td></tr></tbody></table></form><script language="JavaScript">function validate(theform) {if (theform.domain.value == "") { alert("No domain provided"); return false; }return true;}</script><div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">


</div></div></div>

*yang warna BIRU tu korang tukarkan kepada ayat korang

Lupa pula..Mula-mula Dashboard --> New post --> Edit Html

Kalau tak berapa faham tengok gambar ni 

Senang kan..Lepastu publish jelah..


2 cute elephant:

Post a Comment

Assalammualaikum + annyeong, :)

Komen di sini ya!!
Satu perkataan pun tak pe...hehehe
Komen banyak2 tau!!

 
Tempelate Designed by Nanie| Copyright-2011 Protected | Infinite
Fly away